Pirinç Diyeti Pirinç diyeti, Duke Üniversitesi'nde doktor olan Walter Kempner tarafından geliştirilmiştir. Pirinç diyeti 1934 yılında hipertansiyon ve diyabet üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kullanılmaya başlanmıştır. 1939 yılında ise diyabet ve hipertansiyon hastaları üzerinde olumlu özellikleri keşfedilmiştir. 2005 yılında diyetisyen Kitty Rosati ve kardiyolog Robert Rosati tarafından kilo verme amacıyla yeniden düzenlenmiştir.
Pirinç Diyeti Listesi 1. Hafta İlk hafta pirinç diyetine başladığınız ilk gün her öğünde 2 kâse pirinç lapası ve iki adet meyve önerilmektedir. Geriye kalan altı günde ise öğünlerimiz aşağıdaki gibi olacaktır:
Pirinç Diyeti Listesi 2. Hafta İkinci haftanın ilk gününde tüm öğünlerde 2 kâse pirinç lapası ve iki adet meyve tüketilmelidir.
İkinci haftanın son gününde ise 2 kâse pirinç lapası, 1 elma ile kahvaltı yapılır. Öğle yemeğinde 3 kâse pirinç lapası, 1 meyve, akşam yemeğinde ise 3 kâse pirinç lapası, yoğurt, 3 adet sebze ve 1 meyve tüketilmelidir. Pirinç Diyeti Listesi 3. Hafta Üçüncü hafta pirinç diyetinde, ikinci hafta yapılanlar tekrarlanacaktır. Bu dönem içerisinde alınan kalori 1200 kalori geçmemelidir. Uzmanlar, pirinç diyeti yapan kişilerin düzenli egzersiz yapmasını öneriyor. Pirinç diyetinde gıdalar sınırlı olduğu için diyeti yapan kişilerin kalsiyum ve D vitamini takviyesi alması uzmanlar tarafından önerilmektedir. Pirinç Lapasının Hazırlanması Malzemeler:
Pirinç Lapası Nasıl Yapılır? Pirinç lapasını hazırlayacağınız tencereyi ocağın üzerine koyun. Tencerenin içerisine önce 3 çay bardağı suyu koyup ocağın altını açın. Suyumuz kaynadıktan sonra iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyin. Orta ateşte pirinçleri haşlamaya bırakın. Pirinçler suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp dinlenmeye bırakın. Dinlenen pirinç lapasını servis edeceğiniz kaba alabilirsiniz. Afiyet olsun. |