Salçalı Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Salçalı Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı pirinç çorbası, çorba denilince akla ilk gelen soğuk kış günlerinde insanın içini ısıtan bir sıcaklık gelir. Birçok kişi yemek masasında ana yemek öncesinde mutlaka bir kâse çorba içer. Bu son derece faydalı salçalı pirinç çorbası hiç kimsenin yok diyemeyeceği çorba türlerinden biridir. Sağlıklı bir yaşam için hayatımızda çorbaların yeri ve önemi mutlaka olmalıdır. Anne adaylarının birçoğu bebeğine ve çocuğuna yaptığı ilk çorbalardan biri olan salçalı pirinç çorbası hem pratik yapımı hem, lezzetiyle sevilerek içilir. Genel olarak her evde hasta olma durumu yaşandığı şu günlerde içinizi ısıtacak salçalı pirinç çorbasına hiç kimse hayır demez. Ayrıca pirinç besleyici özelliğine sahip olduğu için tok tutmaktadır. Enerji kaynağı olan pirinç nişasta açısından son derece zengindir, içinde bulunan kaloriyle kişilerin güçlü ve direncini arttırır. Bilindiği gibi pirinçle yapılan çorba türleri bebeklerde ilk gıda geçişlerinde özellikle besleyici olduğu için anne adaylarının tercihleri arasında yer alır.

Salçalı pirinç çorbası için gerekli malzemeler
  • 1 çay bardağı dolusu pirinç
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 su bardağı su
  • 1 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Salçalı pirinç çorbası nasıl yapılır?

Pirinçler güzelce yıkanır bir tarafta beklenir, bir tencere içine soğan, domates ve biber doğranır çok ince olarak ve tencereye yağ ve salça eklenerek güzelce malzemeler kavrulur. İyice kavrulan sebzeler üzerine su ilave edilir. Kaynayınca içine pirinçler atılır. Salçalı pirinç çorbası çok pratik bir şekilde zamanınızı almadan hazırlanabilir. Atılan pirinçlerin ardından baharatları konarak çorbanın pişmesi beklenir. Yaklaşık 30 dakikada pişme süresi olan salçalı pirinç çorbanız servise hazırdır. Çorbanızın lezzetini artırmak için et veya tavuk sularıyla tercih ederseniz yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Cehide

14 Mayıs 2024 Salı

Salçalı pirinç çorbasını ben de babam da çok seviyoruz. Özellikle de içerisine tavuk eklediğim zaman çok lezzetli oluyor. Ancak tek problem bu yemeği yaptıktan sonra istediğimiz kıvamda değil biraz daha koyu olması. Bu yemeğin koyu olmaması için ne yapmalıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Salçalı pirinç çorbasının daha koyu olmasını istiyorsanız, çorbanın pişirme süresini biraz daha uzatabilirsiniz. Pirinçler tamamen piştiğinde çorbanın kıvamı yoğunlaşacaktır. Ayrıca, çorbanıza un ekleyerek de kıvamını artırabilirsiniz. Bir miktar unu suyla karıştırarak çorbaya ekleyin ve iyice karıştırarak pişirin. Bu şekilde çorbanız daha koyu bir kıvam alacaktır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pirinç Diyetinin Faydaları Nelerdir?

Pirinç Diyetinin Faydaları Nelerdir?

Arı Pirinç Unu Hazırlanışı

Arı Pirinç Unu Hazırlanışı

Çeltik Pirinç Türleri ve Özellikleri

Çeltik Pirinç Türleri ve Özellikleri

Pirinç Tozu Kullanılma Amacı

Pirinç Tozu Kullanılma Amacı

Mercimekli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kepekli Pirinç Besin Değerleri?

Kepekli Pirinç Besin Değerleri?

Güncel

Çin Pirinci Faydaları Nelerdir?

Çin Pirinci Faydaları Nelerdir?