Antep usulü kıymalı pirinç pilavı yaparken, özellikle pirinçlerin nişastasını iyi bir şekilde gidermek çok önemli. Bunun pilavın tane tane olmasını sağladığını duydum. Kıymanın kavrulma aşamasında da tam kıvamında olması gerektiği söyleniyor, bu noktada dikkat etmek gerek. Pilavın demlenmesi de lezzetini artırıyormuş, gerçekten de bu aşama çoğu zaman göz ardı ediliyor. Et suyu kullanmanın tadı zenginleştirdiği bilgisi de harika, bu şekilde denemek lazım. Servis önerileri arasında yoğurt ve nar ekşisi ile birlikte sunulması fikri de oldukça iştah açıcı. Bu tarif ile evde misafirlerime güzel bir sunum yapabilirim gibi görünüyor. Denemeye değer gibi!
Hacerunnur Hanım, yorumunuzda Antep usulü kıymalı pirinç pilavının püf noktalarını ne güzel özetlemişsiniz.
Pirinçlerin nişastasını giderme konusunda haklısınız - pirinçleri bol suda yıkayıp süzmeniz ve hatta 15-20 dakika kadar ılık suda bekletmeniz pilavın tane tane olmasını sağlayacaktır.
Kıymanın kavrulma aşaması gerçekten kritik önem taşıyor. Kıymayı orta ateşte, yağını bırakıp tekrar çekene kadar kavurmalı ve renginin dönmesine dikkat etmelisiniz.
Demlenme süreci pilavın lezzetini tamamlayan en önemli aşamalardan biri. Pilavı ocaktan aldıktan sonra tencerenin kapağını arasına kağıt havlu koyarak 15-20 dakika dinlendirmenizi tavsiye ederim.
Et suyu kullanımı ve yoğurt-nar ekşisi ile servis öneriniz de gerçekten bu geleneksel tarifi taçlandıracak detaylar. Misafirlerinize şık ve lezzetli bir sunum yapacağınıza eminim. Denemenizi ve deneyimlerinizi paylaşmanızı tavsiye ederim!
Antep usulü kıymalı pirinç pilavı yaparken, özellikle pirinçlerin nişastasını iyi bir şekilde gidermek çok önemli. Bunun pilavın tane tane olmasını sağladığını duydum. Kıymanın kavrulma aşamasında da tam kıvamında olması gerektiği söyleniyor, bu noktada dikkat etmek gerek. Pilavın demlenmesi de lezzetini artırıyormuş, gerçekten de bu aşama çoğu zaman göz ardı ediliyor. Et suyu kullanmanın tadı zenginleştirdiği bilgisi de harika, bu şekilde denemek lazım. Servis önerileri arasında yoğurt ve nar ekşisi ile birlikte sunulması fikri de oldukça iştah açıcı. Bu tarif ile evde misafirlerime güzel bir sunum yapabilirim gibi görünüyor. Denemeye değer gibi!
Cevap yazHacerunnur Hanım, yorumunuzda Antep usulü kıymalı pirinç pilavının püf noktalarını ne güzel özetlemişsiniz.
Pirinçlerin nişastasını giderme konusunda haklısınız - pirinçleri bol suda yıkayıp süzmeniz ve hatta 15-20 dakika kadar ılık suda bekletmeniz pilavın tane tane olmasını sağlayacaktır.
Kıymanın kavrulma aşaması gerçekten kritik önem taşıyor. Kıymayı orta ateşte, yağını bırakıp tekrar çekene kadar kavurmalı ve renginin dönmesine dikkat etmelisiniz.
Demlenme süreci pilavın lezzetini tamamlayan en önemli aşamalardan biri. Pilavı ocaktan aldıktan sonra tencerenin kapağını arasına kağıt havlu koyarak 15-20 dakika dinlendirmenizi tavsiye ederim.
Et suyu kullanımı ve yoğurt-nar ekşisi ile servis öneriniz de gerçekten bu geleneksel tarifi taçlandıracak detaylar. Misafirlerinize şık ve lezzetli bir sunum yapacağınıza eminim. Denemenizi ve deneyimlerinizi paylaşmanızı tavsiye ederim!