Pirinç, her ülkenin mutfağında özellikle Japonların vazgeçemediği en lezzetli besin maddelerinden bir tanesidir. Türk mutfağında pirinç en çok pilavı, sütlacı, çorbası gibi birden fazla çeşitte hazırlanabilmektedir. Pirinç tatlısı bu nefis lezzetlerden bir tanesidir. Özellikle sütlaç yemeyi seven kişiler için başka bir alternatif olan pirinç tatlısı yapımı ile oldukça basit ve çok lezzetli hafif sütlü tatlı çeşididir. Pirinç tatlısını en çok çocuklar severek tüketmektedir. Eğer tatlıyı çok seven hanımlar için oldukça hafif bir tatlıdır. Siz de bu muhteşem lezzetteki pirinç tatlısının lezzetini eğer merak ediyorsanız, mutlaka bu tarifi denemenizi tavsiye ediyoruz. Pirinç Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Pirinç Tatlısının Sosu İçin
Pirinç Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk önce pirinci kabın içerisinde güzelce yıkayalım, ardından pirinçlerin suyunu süzmesi için süzgecin içine alalım. Daha sonra tencerenin içerisine pirinci, sütü, toz şekeri, kremayı, vanilyayı ve tuzu ilave edelim, ocağın ateşini kısık hale getirip tencereyi ocağa alalım. Pirinç tatlısını kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra pişen pirinç tatlılarını önceden hazırladığımız kaselere paylaştıralım. Ardından nişastayı suyun içerisine alalım ve karıştırarak inceltelim. Nişastayı daha sonra küçük tencerenin içine alalım. İçine toz şekeri ve çekirdeksiz vişneleri ilave edip sos kıvamını alıp koyulaşıncaya dek pişirelim. Sos hazır olunca kaselerdeki pirinç tatlılarının üstüne gezdirelim. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirin. İyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Bu tatlıyı farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz. Örneğin, vişne yerine çilek veya böğürtlen kullanarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Ayrıca, tatlıyı daha da zenginleştirmek için üzerine fındık, ceviz veya badem gibi kuru yemişler serpebilirsiniz. Tatlıyı daha hafif yapmak isterseniz, kremayı azaltarak sadece süt kullanabilirsiniz. |