Sütlaç yaparken 2 litre süt için 1 su bardağı pirinç kullanmak gerektiğini öğrendiğimde, bu oranın tam da istediğim tarif için ne kadar uygun olduğunu düşündüm. Doğru pirinç miktarı, sütlaçın kıvamını etkileyerek lezzetini artırıyormuş. Siz hiç fazla pirinç kullandığınızda sütlaçın nasıl bir kıvam aldığını deneyimlediniz mi? Hamurumsu bir tatlı yerine, o doğal kremamsı yapıyı elde etmek müthiş bir fark yaratıyor. Pirinci çok fazla kullanmanın içindeki dengeyi bozabileceğini şimdi daha iyi anlıyorum. Denediğiniz tariflerde bu oranı kullanarak nasıl sonuçlar aldınız merak ediyorum. Kendi eklemelerinizi yaptığınız tariflerde nasıl farklı lezzetler elde ettiniz?
Sütlaç yaparken 2 litre süt için 1 su bardağı pirinç kullanmak gerektiğini öğrendiğimde, bu oranın tam da istediğim tarif için ne kadar uygun olduğunu düşündüm. Doğru pirinç miktarı, sütlaçın kıvamını etkileyerek lezzetini artırıyormuş. Siz hiç fazla pirinç kullandığınızda sütlaçın nasıl bir kıvam aldığını deneyimlediniz mi? Hamurumsu bir tatlı yerine, o doğal kremamsı yapıyı elde etmek müthiş bir fark yaratıyor. Pirinci çok fazla kullanmanın içindeki dengeyi bozabileceğini şimdi daha iyi anlıyorum. Denediğiniz tariflerde bu oranı kullanarak nasıl sonuçlar aldınız merak ediyorum. Kendi eklemelerinizi yaptığınız tariflerde nasıl farklı lezzetler elde ettiniz?
Cevap yaz