Sade Pirinç Pilavı

Sade pirinç pilavı, pirinç pilavı son yıllarda tercih edilen bir yemek türüdür. Özellikle ayaküstü çok fazla tüketilmektedir. Her ne kadar bezelye, havuçlu, etli vs. Gibi pilav çeşitleri olsa da en fazla tercih edilen tür sade pilavdır. Hepimizin çocukluğunda gördüğü manzara, sade pirinç pilavı ve kuru fasulye idi. Bunlar ayrılmaz ikili gibi sıkça beraber tüketildiğini görmüşüzdür.
Tabi sade pirinç pilavını sevenler kadar sevmeyenler de vardır. Bunun yerine nohutlu, etli pilav olarak tercih edilmektedir. Sade pirinç pilavı olduğundan daha fazla zor bir yemek türü olmakla beraber, bayanların mutfaklarda pirinç pilavını yaparken zorlandığı yemeklerden biridir.

Sade pirinç pilavının tarifi için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı dolusu pilavlık pirinç
  • Yarım çay kaşığı limon
  • Yarım çağ bardağı dolusu sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı kaynar su
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sade pirinç pilavı nasıl yapılır?


Bir kişi pilav yapmadan önce muhakkak pirinçleri ayıklamalıdır. Çünkü içine karışmış taşlar dişlerimize zarar verebilir. Pirinçleri yıkamadan bir kenarda bekletmek gerekir. Bir tencerede su kaynatıp ve üzerine biraz da soğuk su ilave edecek şekilde pirinçler ıslatılır. Islatılan pirinçler içerisine bir kaşık tuz atılır ve pirinçler yaklaşık olarak 1 saat suyun içerisinde bu şekilde bekletilmelidir. Akabinde pirinçleri zedelemeden, kırmadan 5-6 su bardağı soğuk su ile yıkanmalıdır.
Nişastasından arınması için bu gereklidir. Eğer su berrak hale gelirse işlem tamamlanıp, pirinçleri yapmaya devam ediyoruz. Pilavın yapılacağı tencerenin içerisine tereyağını koyup ve eritilmelidir. Üzerine sıvı yağ da ilave edilebilir ve kısık ateşte kızdırılır. Üzerine suyunu iyice süzdürdüğümüz pirinçleri ekleyip ve kısık ateş üzerinde kavurulur. Kavrulan pirinçleri aşırı derecede karıştırmamaya ve pirinçleri spatula ile altan alarak karıştırmaya dikkat edilirse pirinçler kırılmaz. Yaklaşık olarak 15 dakika kavurduğumuz pirinçlerin üzerine ölçüsünün 2 katı oranında kaynar su ilave edilmelidir. Bazı aşçılar yapılacak sade pirinç pilavının ölçüsünü iki katı kadar su katılmasından yana değildir. Çünkü üzerini örtecek şekilde su dökülmesi halinde yeterli olabileceğini vurgulamışlardır. Tuz ve limon ekleyerek kapağı kapatıyoruz ve yarım ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Limonlar pirinç pilavının beyaz olmasını sağlayacaktır. Pişirilen pilavın üstünü bir örtüyle kapatılarak yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Ondan sonra tabaklarda servis edilebilir.
19.01.2024 17:30:29
Sade Pirinç Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sade Pirinç Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Sade Pirinç Pilavı"
İyi günler, ben yemek yapmaya pek alışık değilim fakat yarın eşimin iş yerinden mısafirliğe gelecekler onlar için ne yemek yapsam diye düşünürken pirinç pilavı ve fırında tavuk aklıma geldi fakat ben daha önce pirinç pilavı yapmadım tavuk kolay soslayıp fırına vereceğim, pilav nasıl yapılıyor tarifini bilen varsa yardımcı olur mu?
Pervin . 29.10.2018 11:38:18

Pirinç Sabunu

Pirinç Sabunu özellikle de cilt bakım konusunda son derece hassas olan bayanların tercih ettiği bir sabundur. Herkes kusursuz mükemmel bir cilde sahip olmak ...
Devamını Oku

Pirinç Keki

Pirinç Keki, Türk damak tadının pek aşina olduğu bir tat değildir. Genellikle Güney Kore'de çokça tüketilen bir besindir. Pirinç keki doyurucu olmasın...
Devamını Oku

Haşlama Pirinç Pilavı

Haşlama Pirinç Pilavı, Besin değeri yüksek ve lezzetli bir akşam yemeği hazırlamak isteyen hanımların gönül rahatlığı ile tercih edebileceği yemeklerden biri...
Devamını Oku

Oktay Usta Pirinç Pilavı

Oktay Usta Pirinç Pilavı: Ev hanımların zorlandığı ayarlarını tutturamadığı bir pilav türü olarak bilinir. Tabi birkaç püf noktasını bildikten sonra yapmak o...
Devamını Oku

Pirinç Nerede Yetişir

Pirinç nerede yetişir, pirinç dünyada kıyaslama yapılırsa buğday ve mısırla beraber en fazla yetiştirilen tarım ürünüdür. Ülkemizde pirinç üretiminde ilk sır...
Devamını Oku

Pirinç Suyu Saç

Pirinç suyu saç, Pirinç suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Etkisini cildinize, vücudunuza hatta saçlarınıza kadar gösterebiliyor. Pirinç suyu ile cild...
Devamını Oku

Arı Pirinç Unu

Arı pirinç unu, 6 ayı doldurmuş bebeklerde ek gıdaya geçiş dönemi başlayacaktır. Tüm ek gıdalar faydalı değildir. Arı mamanın içerideki gıdalar oldukça ...
Devamını Oku

Evde Pirinç Unu Nasıl Yapılır

Evde pirinç unu nasıl yapılır, Pirinç unu pirinçlerin öğütülerek elde edilmesi oluşan bir tahıl ürünüdür. Pirinç buğdaygiller familyasından olan bir tahıl ol...
Devamını Oku

Pirinç Suyu İshal

Pirinç Suyu İshal; İshal, gıda zehirlenmesi de dahil olmakla birlikte, çeşitli rahatsızlıkların neticesinde ya da ishale yol açtığı bilinen bazı gıdaların fa...
Devamını Oku

Pirinç Çeşitleri

Pirinç Çeşitleri, Dünya üzerinde olan en eski yiyeceklerden biridir. Pirinç (Çeltik), mısır ve buğdaydan sonra buğdaygiller familyasından, En çok ekimi yapıl...
Devamını Oku

Pirinç Çubuk

Pirinç çubuk, Vücudumuz da bulunan elektrikten kaynaklanan manyetik özellik, metallere karşı belli tepkileri ortaya koyar. Bu metallerden en önemlisi pi...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Pirinç Pilavı

Zeytinyağlı pirinç pilavı, pirinç pilavı et yemeklerinin, tavuk yemeklerinin, sebze ile hazırlanan sulu yemeklerin yanında olmazsa olmaz olan pilav çeşitleri...
Devamını Oku

Pirinç Unlu Tatlılar

Pirinç unlu tatlılar; daha çok süt ile yapılan sütlü tatlılardır. Pirinç unu beyaz pirincin öğütülmesi ile elde edilen besin maddesidir. Pirinç unu kull...
Devamını Oku

Kırmızı Pirinç

Kırmızı pirinç, sağlıklı bir pirinç çeşididir. Türk mutfağında pirincin doldurulmaz bir yeri bulunmaktadır. Pişirilen pek çok sebze yemeğinin dahi içeri...
Devamını Oku

1 Tabak Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

1 Tabak Pirinç Pilavı Kaç Kalori, Pirinç pilavı özellikle et yemekleri ve baklagiller yanında tüketilen bir yemek. Pirinç pilavı hem lezzetli hem de bol...
Devamını Oku

Pirinç Nişastası

Pirinç nişastası, yapımı ile oldukça zordur. Pirinç kırıklarının öğütülerek yapımı aşamasından geçirilir. Bu işlemden sonra suyla karıştırılır ve kalın kısım...
Devamını Oku

Pirinç Süt Maskesi

Pirinç Süt Maskesi; pirinç içeriğinde yüksek potasyum, B1, B2 vitaminleri, demir, fosfor gibi birçok vitamin içeriği bulunmakta. Pirinç sadece yemeklerde tük...
Devamını Oku

İthal Pirinç

İthal Pirinç; Sofraların vazgeçilmezi pirinçte tüketiciye oyun oynandığı ortaya çıktı. Hindistan ve Pakistan'dan ithal edilen ucuz pirinç, Türkiye'de Osmancı...
Devamını Oku

Pirinç Kepeği

Pirinç Kepeği, Pirinç kepeği sade olarak tüketilen bir gıda değildir. Pirincin çok fazla miktarda tüketilmesi diyabet riskini artırmaktadır. Bu bilinen ...
Devamını Oku

Baldo Pirinç

Baldo Pirinç, Baldo pirinçler Türkiye'de en çok gönen de yetişmektedir. Benim de mesleğimin Aşçı olmasından pirinçler hakkında ve yapımında bayağı bilgi sahi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Pirinç Sabunu
Pirinç Keki
Haşlama Pirinç Pilavı
Oktay Usta Pirinç Pilavı
Pirinç Nerede Yetişir
Son Forum Konuları
Pirinç Fermantasyon İçin Kullanımı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024