İlk önce pirinci kabın içerisinde güzelce yıkayalım, ardından pirinçlerin suyunu süzmesi için süzgecin içine alalım. Daha sonra tencerenin içerisine pirinci, sütü, toz şekeri, kremayı, vanilyayı ve tuzu ilave edelim, ocağın ateşini kısık hale getirip tencereyi ocağa alalım. Pirinç tatlısını kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Daha sonra pişen pirinç tatlılarını önceden hazırladığımız kaselere paylaştıralım. Ardından nişastayı suyun içerisine alalım ve karıştırarak inceltelim. Nişastayı daha sonra küçük tencerenin içine alalım. İçine toz şekeri ve çekirdeksiz vişneleri ilave edip sos kıvamını alıp koyulaşıncaya dek pişirelim. Sos hazır olunca kaselerdeki pirinç tatlılarının üstüne gezdirelim. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirin. İyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.