Çaydanlığa üç su bardağı su koyarak kaynatılır. Sonra pirinçler süzgeç yardımıyla yıkanır ve süzülmesi için beklenilir. Derin bir tencereye tereyağı konularak yağ yakılır. Hafif yakılan tereyağına bir çay bardağı arpa şehriye eklenir ve yağda yakılmaya devam edilir. Arpa şehriyeler de belli bir kıvama kadar yakıldıktan sonra yıkanan pirinçler eklenir ve karıştırılır. 5 dakika boyunca karıştırma işlemi devam eder yoksa pilav dibine tutar. Kaynatılan sıcak sıcak su, bulyon ve tuz eklenerek karıştırılır. Pirinç pilavı bilindiği gibi sürekli karıştırılmaz. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir.
15 dakika boyunca kısık ateşte pişirilmeye devam edilir ve bu esnada tencerenin kapağını arada açıp pilavın piştiği kontrol edilir. Pilav konulan suyu çekmiş ise dibine tutmadan altı kapatılır ve bir 10-15 dakika dinlenmesi için beklenilir ve sonra istenilen yemek ve istenilen şekilde servis edilir.
Afiyet Olsun.