Haşlama Pirinç Pilavı

Haşlama Pirinç Pilavı, Besin değeri yüksek ve lezzetli bir akşam yemeği hazırlamak isteyen hanımların gönül rahatlığı ile tercih edebileceği yemeklerden birisi haşlama pirinç pilavıdır. Pirinç, içerisinde bulunan A, B, E ve C vitaminlerinin vücudu koruyucu etkisi sayesinde bünyede güçlenme sağlar. Aynı zamanda pirincin içerisinde bolca bulunan karbonhidrat mineralleri, vücudun enerji üretiminde ilk başvurulan kaynak olduğu için bünyenin enerji ihtiyacını anında karşılar.
Bu da vücudun kendisini her zaman zinde, tok ve enerjik hissetmesini sağlar. Pirinç haşlaması vücutta yarattığı söz konusu etkiler tespit edildiğinden beri, diyet ve sporcu besin programlarının vazgeçilmez yemeği haline gelmiştir.

Pirincin vücuda sağladığı bazı olumlu etkiler şu şekildedir:

Kolesterol Dengeleyicidir: Pirinç, hiçbir şekilde zararlı yağ, sodyum ya da kolesterol içermez. Bu nedenle dengeli beslenme programlarının başlıca tüketim ürünlerindendir.

Kan Basıncını Dengeler: Potasyum minerallerinin en yoğun olarak bulunduğu besinlerden birisi pirinçtir. Vücut için son derece yararlı olan bu mineral, kan basıncını dengede tutmada ve hipertansiyonu önlemede etkili bir ilaçtır.

Dayanıklı Nişasta İçeriği: Pirinç, sindirim sistemi tarafından sindirilmeden doğruca kalın bağırsaklara ulaşabilen nişasta içerir. Yapısında hiçbir değişikliğe uğramayan bu tür nişastalar, günlük bağırsak hareketlerinin kolaylaşmasında rol üstlenen faydalı bakterilerin artmasında etkilidir.
Bu özelliği ile kabız ve ishal gibi sorunların çözülmesine katkı sağlar. Ayrıca arsız bacak sendromu olarak bilinen rahatsızlığın nöbetlerinde seyrelme sağlar.

Haşlama Pirinç Pilavı Malzemeleri

  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Haşlama Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?


Pilavın hazırlanış aşamasında bazı püf noktalara dikkat ederek çoğu yemekten daha lezzetli bir besin ortaya çıkarmak mümkündür. 3 su bardağı suyu uygun bir tencereye boşaltınız. Henüz ocağın altını açmadan pilavı lapa haline gelmekten korumak için suya bir miktar tuz ve limon suyu ekleyiniz. Eklenen tuz miktarından sonra pilavın tuzunu ayarlamak için ayrıca tuz ilave etmeye gerek yoktur. Bu yüzden pilavın tuz oranını bu aşamada damak zevkinize göre ayarlayınız. Ayrıca zeytinyağını da suya ilave ediniz. Ancak zeytinyağı tamamen kişisel damak zevkine bağlı olarak eklenir. Yemeklerde zeytinyağından hoşlanmayanlar sıvı yağ ya da eritilmiş margarin tercih edebilirler. Bütün malzemeleri suya kattıktan sonra 1 su bardağı pirinci yıkayınız. Pirincin suyunu süzdükten sonra tencereye ilave ediniz.

Yemek, istenilen haşlanma oranına gelene kadar tencerenin kapağı yarım açık kalacak şekilde kaynamaya bırakınız. Suya önceden katılan limon suyu, pilav istediği kadar haşlansın yemeğin lapa haline gelmesini önleyecektir. Yukarıda verilen su ve pirinç miktarı tarifi deneyen herkese uyabilecek standart değerlere göre belirlenmiştir. Ancak kişisel damak zevkine göre haşlama pirinç pilavını çok haşlanmış olarak beğenen kişiler, daha az pirince daha fazla su ekleyerek pilavı uzun süre haşlayabilirler. Aynı şekilde az haşlanmış pilav isteyenler daha az su kullanırlar.

Haşlama pirinç pilavı genellikle diyet programı dahilinde vücudu uzun süre tok tutmak amacıyla tüketilir. Pilavın vücutta bu etkiyi yaratabilmesi ise ancak içeriğindeki vitamin ve minerallerin pişirme esnasında kendilerini büyük ölçüde muhafaza edebilmesi ile mümkündür. Pilavı fazla haşlamak pirincin içeriğindeki bu faydalı minerallerin kaybolmasına neden olabilir. Bu yüzden pilavı gereğinden fazla haşlamamak gerekir.
20.01.2024 03:27:33
Haşlama Pirinç Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Haşlama Pirinç Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Haşlama Pirinç Pilavı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Pirinç Sabunu

Pirinç Sabunu özellikle de cilt bakım konusunda son derece hassas olan bayanların tercih ettiği bir sabundur. Herkes kusursuz mükemmel bir cilde sahip olmak ...
Devamını Oku

Pirinç Keki

Pirinç Keki, Türk damak tadının pek aşina olduğu bir tat değildir. Genellikle Güney Kore'de çokça tüketilen bir besindir. Pirinç keki doyurucu olmasın...
Devamını Oku

Oktay Usta Pirinç Pilavı

Oktay Usta Pirinç Pilavı: Ev hanımların zorlandığı ayarlarını tutturamadığı bir pilav türü olarak bilinir. Tabi birkaç püf noktasını bildikten sonra yapmak o...
Devamını Oku

Pirinç Nerede Yetişir

Pirinç nerede yetişir, pirinç dünyada kıyaslama yapılırsa buğday ve mısırla beraber en fazla yetiştirilen tarım ürünüdür. Ülkemizde pirinç üretiminde ilk sır...
Devamını Oku

Pirinç Suyu Saç

Pirinç suyu saç, Pirinç suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Etkisini cildinize, vücudunuza hatta saçlarınıza kadar gösterebiliyor. Pirinç suyu ile cild...
Devamını Oku

Arı Pirinç Unu

Arı pirinç unu, 6 ayı doldurmuş bebeklerde ek gıdaya geçiş dönemi başlayacaktır. Tüm ek gıdalar faydalı değildir. Arı mamanın içerideki gıdalar oldukça ...
Devamını Oku

Evde Pirinç Unu Nasıl Yapılır

Evde pirinç unu nasıl yapılır, Pirinç unu pirinçlerin öğütülerek elde edilmesi oluşan bir tahıl ürünüdür. Pirinç buğdaygiller familyasından olan bir tahıl ol...
Devamını Oku

Pirinç Suyu İshal

Pirinç Suyu İshal; İshal, gıda zehirlenmesi de dahil olmakla birlikte, çeşitli rahatsızlıkların neticesinde ya da ishale yol açtığı bilinen bazı gıdaların fa...
Devamını Oku

Pirinç Çeşitleri

Pirinç Çeşitleri, Dünya üzerinde olan en eski yiyeceklerden biridir. Pirinç (Çeltik), mısır ve buğdaydan sonra buğdaygiller familyasından, En çok ekimi yapıl...
Devamını Oku

Pirinç Çubuk

Pirinç çubuk, Vücudumuz da bulunan elektrikten kaynaklanan manyetik özellik, metallere karşı belli tepkileri ortaya koyar. Bu metallerden en önemlisi pi...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Pirinç Pilavı

Zeytinyağlı pirinç pilavı, pirinç pilavı et yemeklerinin, tavuk yemeklerinin, sebze ile hazırlanan sulu yemeklerin yanında olmazsa olmaz olan pilav çeşitleri...
Devamını Oku

Pirinç Unlu Tatlılar

Pirinç unlu tatlılar; daha çok süt ile yapılan sütlü tatlılardır. Pirinç unu beyaz pirincin öğütülmesi ile elde edilen besin maddesidir. Pirinç unu kull...
Devamını Oku

Kırmızı Pirinç

Kırmızı pirinç, sağlıklı bir pirinç çeşididir. Türk mutfağında pirincin doldurulmaz bir yeri bulunmaktadır. Pişirilen pek çok sebze yemeğinin dahi içeri...
Devamını Oku

1 Tabak Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

1 Tabak Pirinç Pilavı Kaç Kalori, Pirinç pilavı özellikle et yemekleri ve baklagiller yanında tüketilen bir yemek. Pirinç pilavı hem lezzetli hem de bol...
Devamını Oku

Pirinç Nişastası

Pirinç nişastası, yapımı ile oldukça zordur. Pirinç kırıklarının öğütülerek yapımı aşamasından geçirilir. Bu işlemden sonra suyla karıştırılır ve kalın kısım...
Devamını Oku

Pirinç Süt Maskesi

Pirinç Süt Maskesi; pirinç içeriğinde yüksek potasyum, B1, B2 vitaminleri, demir, fosfor gibi birçok vitamin içeriği bulunmakta. Pirinç sadece yemeklerde tük...
Devamını Oku

İthal Pirinç

İthal Pirinç; Sofraların vazgeçilmezi pirinçte tüketiciye oyun oynandığı ortaya çıktı. Hindistan ve Pakistan'dan ithal edilen ucuz pirinç, Türkiye'de Osmancı...
Devamını Oku

Pirinç Kepeği

Pirinç Kepeği, Pirinç kepeği sade olarak tüketilen bir gıda değildir. Pirincin çok fazla miktarda tüketilmesi diyabet riskini artırmaktadır. Bu bilinen ...
Devamını Oku

Baldo Pirinç

Baldo Pirinç, Baldo pirinçler Türkiye'de en çok gönen de yetişmektedir. Benim de mesleğimin Aşçı olmasından pirinçler hakkında ve yapımında bayağı bilgi sahi...
Devamını Oku

Basmati Pirinç

Basmati pirinç, pirinç çeşitlerinden biridir. Uzun ve ince yapısıyla, kendine has aromasıyla basmati pirinçle yapılan pilavda oldukça lezzetli olur. Diğer pi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Pirinç Sabunu
Pirinç Keki
Haşlama Pirinç Pilavı
Oktay Usta Pirinç Pilavı
Pirinç Nerede Yetişir
Son Forum Konuları
Pirinç Fermantasyon İçin Kullanımı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024