En Güzel Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır

En Güzel Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır, pilavı tutturmak zor ve ustalık talep eden bir iştir. Herkes güzel pilav yapamaz. Bir usta olsanız dahi bazen pilav istediğiniz benzeri olmayabilir. Bu yazımızda sizlere pilav gerçekleştirmenin mühim püf noktalarını sunmak istedik. Birbirinden çeşitli birçok pilav tarifi meydana gelmesine nazaran esasında pilav yapımı hemen hemen daima bir fark yoktur.
Kuralları pek değişmez. Benim pilav ölçüm her vakit 1 su bardağı pirince 1,5 su bardağı su veya et suyudur (Çoğu insan et veya tavuk bulyonu sevmese ve kullanmak istemeseler de ben pilava katmaktan çok keyif alıyorum). Pilavın lezzetini artırmak amaçlı pirinci öncesinde tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna ilave eden sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını önler ve pilavın adet tane olmasını sağlar. Şayet sade pirinç pilavı pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu pilavın rengini daha beyaz yapacaktır. Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini fakat tadarak anlayabilirsiniz. Taze yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır. Şayet tarifte verilen pişme müddeti tamamlandığında pirinçler halen fazla miktarda sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ek edin. Pirinçler bu suyu çekinceye denli pişirin. Pişirmede karşılaşabileceğiniz diğer bir sorun ise pilavın pişmiş ama lapalaşmış olmasıdır. Bunun da kolayı var. Pilavı çok kısık ateşte bir çatalla havalandırarak, suyunu tamamıyla çekinceye denli karıştırın.
Bir veya iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı bir daha ısıtıp yiyecekseniz, ilk günkü benzeri adet tane olması amaçlı kısık ateşte 1-2 çorba kaşığı su ekleyerek, karıştırmadan ısıtın. Karıştırmak, pirinç tanelerini kıracağı amaçlı tencereyi arada bir sallayarak pilavı alt-üst etmeniz yeterlidir olacaktır. Pilav pişirildiğinde sakın karıştırmayın. Çünkü su içindeki pirinci karıştırmak nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına yöntem açar. Son olarak artan pilavınızı çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceğinizi anımsatmak istiyoruz. Fakat pirinçleri, pişirdiğiniz yemeğe son anda ek etmeyi unutmayın. Aksi takdirde esasen pişmiş meydana gelen pirinç yumuşar ve dağılarak görüntüyü etkiler.

Pirinç Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2-3 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su (Et suyu-tavuk suyu)
  • Tuz (Veya et bulyon)

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?


Pirinci ayıklayın süzgece koyun, nişastası akana denli 2 -3 su yıkayın. Ilık suda ıslatıp 10 dk. Bekletin, bir daha bol suyla yıkayıp güzelce süzün. Ne suyu kullanacaksanız kaynatın ve sıcak kalmasını sağlayın. Tencerede tereyağını eritin ve pirinç ek edin, pirinçler cam benzeri olup birbirine yapışmayacak duruma gelene denli kavurun. (Tahta kaşık kullanmanızı öneri ederim) Sıcak suyu ek edip tuz atın ve üzeri nokta şeklinde olana denli yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar başlamaz kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince altını kapatın ve 5-10 dk. Dinlendirin. Servis yapmadan karıştırın ve tabaklara alın.

Güzel pilav uygulamak için size bazı ipuçlarımız olacak. Pirinci bol suda yıkayıp nişastasını çıkarmalıyız (Suyun berraklaşması gerekir). Tencereye öncesinde zeytinyağı koyulmalı ve biraz kızdırılmalı. Sonra pirinci ek edip, tuzu serpmeliyiz ve pirinç adet tane olana denli kavurmalıyız. Kavurma işleminin bitimine yakın tereyağını ek ediyoruz. (Yağın yanmaması amaçlı). 2 su bardağı pirinç koyduysanız iki su bardağı da sıcak su koymanız gerekir. (Şayet pirinç tuzlu suda beklemedi ise ölçü 2 su bardağı pirince 3 su bardağı sıcak su olmalı). Pirince sıcak suyu ek edince 1-2 damla da limon suyu ek edelim (Pirincin parlak olması amaçlı). Pirinci ocağın en minik yerinde ve en düşük ısısında pişirelim ve demlenmesi amaçlı en az 20 dakika beklenmeli.
19.01.2024 01:43:06
En Güzel Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

En Güzel Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "En Güzel Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Pirinç Sabunu

Pirinç Sabunu özellikle de cilt bakım konusunda son derece hassas olan bayanların tercih ettiği bir sabundur. Herkes kusursuz mükemmel bir cilde sahip olmak ...
Devamını Oku

Pirinç Keki

Pirinç Keki, Türk damak tadının pek aşina olduğu bir tat değildir. Genellikle Güney Kore'de çokça tüketilen bir besindir. Pirinç keki doyurucu olmasın...
Devamını Oku

Haşlama Pirinç Pilavı

Haşlama Pirinç Pilavı, Besin değeri yüksek ve lezzetli bir akşam yemeği hazırlamak isteyen hanımların gönül rahatlığı ile tercih edebileceği yemeklerden biri...
Devamını Oku

Oktay Usta Pirinç Pilavı

Oktay Usta Pirinç Pilavı: Ev hanımların zorlandığı ayarlarını tutturamadığı bir pilav türü olarak bilinir. Tabi birkaç püf noktasını bildikten sonra yapmak o...
Devamını Oku

Pirinç Nerede Yetişir

Pirinç nerede yetişir, pirinç dünyada kıyaslama yapılırsa buğday ve mısırla beraber en fazla yetiştirilen tarım ürünüdür. Ülkemizde pirinç üretiminde ilk sır...
Devamını Oku

Pirinç Suyu Saç

Pirinç suyu saç, Pirinç suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Etkisini cildinize, vücudunuza hatta saçlarınıza kadar gösterebiliyor. Pirinç suyu ile cild...
Devamını Oku

Arı Pirinç Unu

Arı pirinç unu, 6 ayı doldurmuş bebeklerde ek gıdaya geçiş dönemi başlayacaktır. Tüm ek gıdalar faydalı değildir. Arı mamanın içerideki gıdalar oldukça ...
Devamını Oku

Evde Pirinç Unu Nasıl Yapılır

Evde pirinç unu nasıl yapılır, Pirinç unu pirinçlerin öğütülerek elde edilmesi oluşan bir tahıl ürünüdür. Pirinç buğdaygiller familyasından olan bir tahıl ol...
Devamını Oku

Pirinç Suyu İshal

Pirinç Suyu İshal; İshal, gıda zehirlenmesi de dahil olmakla birlikte, çeşitli rahatsızlıkların neticesinde ya da ishale yol açtığı bilinen bazı gıdaların fa...
Devamını Oku

Pirinç Çeşitleri

Pirinç Çeşitleri, Dünya üzerinde olan en eski yiyeceklerden biridir. Pirinç (Çeltik), mısır ve buğdaydan sonra buğdaygiller familyasından, En çok ekimi yapıl...
Devamını Oku

Pirinç Çubuk

Pirinç çubuk, Vücudumuz da bulunan elektrikten kaynaklanan manyetik özellik, metallere karşı belli tepkileri ortaya koyar. Bu metallerden en önemlisi pi...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Pirinç Pilavı

Zeytinyağlı pirinç pilavı, pirinç pilavı et yemeklerinin, tavuk yemeklerinin, sebze ile hazırlanan sulu yemeklerin yanında olmazsa olmaz olan pilav çeşitleri...
Devamını Oku

Pirinç Unlu Tatlılar

Pirinç unlu tatlılar; daha çok süt ile yapılan sütlü tatlılardır. Pirinç unu beyaz pirincin öğütülmesi ile elde edilen besin maddesidir. Pirinç unu kull...
Devamını Oku

Kırmızı Pirinç

Kırmızı pirinç, sağlıklı bir pirinç çeşididir. Türk mutfağında pirincin doldurulmaz bir yeri bulunmaktadır. Pişirilen pek çok sebze yemeğinin dahi içeri...
Devamını Oku

1 Tabak Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

1 Tabak Pirinç Pilavı Kaç Kalori, Pirinç pilavı özellikle et yemekleri ve baklagiller yanında tüketilen bir yemek. Pirinç pilavı hem lezzetli hem de bol...
Devamını Oku

Pirinç Nişastası

Pirinç nişastası, yapımı ile oldukça zordur. Pirinç kırıklarının öğütülerek yapımı aşamasından geçirilir. Bu işlemden sonra suyla karıştırılır ve kalın kısım...
Devamını Oku

Pirinç Süt Maskesi

Pirinç Süt Maskesi; pirinç içeriğinde yüksek potasyum, B1, B2 vitaminleri, demir, fosfor gibi birçok vitamin içeriği bulunmakta. Pirinç sadece yemeklerde tük...
Devamını Oku

İthal Pirinç

İthal Pirinç; Sofraların vazgeçilmezi pirinçte tüketiciye oyun oynandığı ortaya çıktı. Hindistan ve Pakistan'dan ithal edilen ucuz pirinç, Türkiye'de Osmancı...
Devamını Oku

Pirinç Kepeği

Pirinç Kepeği, Pirinç kepeği sade olarak tüketilen bir gıda değildir. Pirincin çok fazla miktarda tüketilmesi diyabet riskini artırmaktadır. Bu bilinen ...
Devamını Oku

Baldo Pirinç

Baldo Pirinç, Baldo pirinçler Türkiye'de en çok gönen de yetişmektedir. Benim de mesleğimin Aşçı olmasından pirinçler hakkında ve yapımında bayağı bilgi sahi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Pirinç Sabunu
Pirinç Keki
Haşlama Pirinç Pilavı
Oktay Usta Pirinç Pilavı
Pirinç Nerede Yetişir
Son Forum Konuları
Pirinç Fermantasyon İçin Kullanımı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024