Öncelikli olarak oda sıcaklığında bekletilmiş ılık su ile bir kap içerisine pirinç unu ilave edilir.
Daha sonra orta dereceli ocak ateşine yerleştirilerek bir kaşık yardımı ile karıştırılarak bebek muhallebisinin kaynama noktasına ulaşması beklenir. Kaynama işlevi gerçekleştiğinde altı kısılarak ortalama sekiz dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak soğuması için başka bir kaba dahil edilir. Daha sonra hazırlanan pirinç unu karışımı içerisine anne sütü veya hazır mama ilave edilerek bebek muhallebisi karıştırılarak hazır hale getirilir. Burada bebeklerde pirinç unlu muhallebisi için en önemli püf noktası kullanılan su sıcak olmamalıdır. Aksi takdirde mama topak toprak olacağından bebeğinizin yemeğinin görüntüsü hem kötü hem de sağlıksız olabilir. Ayrıca belirttiğimiz gibi pişirme esnasında sürekli olarak kaşık ile karıştırılması gerekir ki böylelikle istenen homojen kıvam elde edilsin. Çünkü
bebeklere pirinç unlu muhallebi yapıldığında bekledikçe iyice yoğunlaşma gerçekleşir. Artık
bebeklere pirinç unlu muhallebi mamamız hazır ve servis edilebilir bir hale gelmiştir.
Afiyet olsun.