Pirinç unu çok çabuk küflenen bir ürün olduğundan çok fazla miktarlarda yapılmaması gerekir. Gelelim pirinç ununun yapılışına, öncelikle pirinçlerin temizlenip ayıklanmasında sonra yıkanarak üzerindeki kimyasal birikintilerin giderilmesi sağlanır ve bir havlu içerisine dökülerek kuruyana kadar havlu içerisinde bekletilir. Tek havlu yeterli olmadığında ikinci bir havlu temin ederek pirincin iyice kuruduğundan emin olunu.
Daha sonra pirinçlerimiz bir fırın tepsisi içerisine yaygınlaştırılarak konur ve çıtır çıtır olana kadar fırında kavrulur. Burada fırın derecesinin 150 dereceyi geçmemesi ve önceden ısıtılmış olması gerekir. Pirinçlerin fırında kalma süresinin üç dakikaya geçmeyecek şekilde ayarlanması gerekir. Zaman dolduğunda fırından çıkartılan pirinçler bir rondo içerisine alınarak iyice un haline gelinceye kadar çekilir ve un görünümü alana kadar çekme işlemine devam edilir. Çekilen pirinç tanelerinin una dönüşmesi ve içerisinde tane kalma olasılığını sıfıra indirebilmek için en son bir elek kullanarak un ve kalan tanelerin ayrıştırılması gerekir. Böylelikle içerisinde iri tanelerin olması da engellenmiş olur. Bu kadar basit bir yapımı olan
evde pirinç unu nasıl yapılırın en kolay ve basit açıklamasını sizler ile paylaştım. Afiyetle bebeklerine yedirebileceğiniz pirinç unu, evde yapıldığında gönül rahatlığı ile yapılmaktadır.