{ "title": "Zeytinyağlı Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/zeytinyagli-pirinc-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 09:37:54", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı pirinç pilavı, pirinç pilavı et yemeklerinin, tavuk yemeklerinin, sebze ile hazırlanan sulu yemeklerin yanında olmazsa olmaz olan pilav çeşitlerindendir, oldukça sevilerek tüketilir. Kuru fasulye nohut pirinç pilavı olmadı mı tadı alınamayan yemeklerdir. Akşama yemeğiniz yoksa hemen bir pirinç pilavı yapıp yanına ya sebze kızartması ya patates sulusu yaparak kısa süre de yemek hazırlamış olursunuz. Kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzettir pirinç pilavı. Birçok çeşidi yapılabilir. Pirinç pilavı etli, tavuklu, şehriyeli, garnitürlü, Mısırlı, patlıcanlı veya kırmızı biberli, şehriyeli yapılır ve hepsi de birbirinden lezzetli olur. Yağ tercihi olarak genellikle zeytinyağı tercih edilir. Zeytinyağı ile çok daha lezzetli bir hal alır. Fakat pirinç yüksek kaloriye sahip bir besindir. Şeker hastalarının kesinlikle tüketmemesi gerekir. Yine yüksek kilosu olanlar, kolesterol hastalığı olanlar tüketirken çok dikkat etmelidir.