{ "title": "Yoğurtlu Pirinç Çorbası", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/yogurtlu-pirinc-corbasi(2).jpg", "date": "19.01.2024 07:37:14", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Yoğurtlu pirinç çorbası, Ülkemizde her evde yoğurtlu pirinç çorbasını sevmeyen yoktur. Büyüklerim ve çocukların severek içtiği vitamin deposudur. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz et yemeklerinin yanına sunabileceğiniz çok lezzetli ve şık bir çorba türüdür. Yapımı da o kadar kolaydır. Çorbada yoğurt olması sebebiyle hem vitaminli hem de doyurucu bir çorba türüdür. Yoğurdun faydaları arasında ilk aklımıza gelen kemik sağlığı için önemli kalsiyum minerali bakımından zengin olmasıdır. İster kilo vermeye yardımcı olmaktan, kan basıncının düzenlenmesine kadar pek çok faydası bulunmaktadır. Tabi her yoğurt birbirinin aynısı değildir. Mümkünse yoğurdumuzu kendi evimizde mayalamak en doğru olandır. Ayrıca grip ve soğuk algınlığının yaygın olduğu kış aylarında düzenli olarak yoğurt tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirir ve bu tip hastalıklara karşı vücudun direncini artırır. Yoğurt ayrıca kabızlık sorununu da çözer ve bakterilerin temel görevi gıdaların parçalanmasıdır. Yoğurt bakterileri içerir ve bu özelliğiyle kabızlığa karşı koruma sağlar. Onun için yoğurtlu pirinç çorbasını haftada en az bir kez pişirmek gerekmektedir. Özellikle çocuklarımıza bu yoğurtlu pirinç çorbasının sevdirmeliyiz. Onların sağlığı açısından çok faydalı olan bu çorba günlük hayatta da sürekli içilebilir. Tadı ve lezzeti tartışılmayacak kadar çok güzeldir. Benim daha önce sürekli yapmış olduğum yoğurtlu pirinç çorbasının tarifini sizlerle paylaşmak isterim.

Yoğurtlu pirinç çorbası için gerekli malzemeler
Yoğurtlu Pirinç Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk yapacağımız işlem pişireceğimiz tencerenin içerisine pirinçleri koyarak yıkayalım ve üzerine yoğurt ile yumurtayı da ekleyerek iyice birbirine yedirerek karıştıralım. Ardından ununu ekleyip, son olarak da suyunu dökelim ve ocağın altını yakıp karıştırmaya başlayalım. Tenceremizdeki çorba kaynayana kadar karıştırma işlemine devam ediyoruz. Eğer karıştırmayı bırakır isek çorbamızda yoğurt olduğundan kesilme meydana gelecektir. Bunun olmaması için kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadığı vakit bırakabiliriz. Diğer küçük sos tenceresine tereyağını dökelim ve naneyi de ekleyelim ve ardından kaynayan çorbanın içerisine dökelim ve ocağımızın altını kapatalım. Son olarak da tuzunu ekleyelim. Çorbamız servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }