{ "title": "Tereyağlı Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/tereyagli-pirinc-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 01:48:40", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Tereyağlı pirinç pilavı, pirinç pilavı et yemeklerinin, tavuk yemeklerinin, sebze ile hazırlanan sulu yemeklerin yanında olmazsa olmaz olan pilav çeşitlerindendir, oldukça sevilerek tüketilir. Kuru fasulye nohut pirinç pilavı olmadı mı tadı alınamayan yemeklerdir. Akşama yemeğiniz yoksa hemen bir pirinç pilavı yapıp yanına ya sebze kızartması ya patates sulusu yaparak kısa süre de yemek hazırlamış olursunuz. Kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzettir pirinç pilavı. Birçok çeşidi yapılabilir. Pirinç pilavı etli, tavuklu, şehriyeli, garnitürlü, Mısırlı, patlıcanlı veya kırmızı biberli, şehriyeli yapılır ve hepsi de birbirinden lezzetli olur. Yağ tercihi olarak genellikle tereyağı tercih edilir. Tereyağı ile çok daha lezzetli bir hal alır. Fakat pirinç yüksek kaloriye sahip bir besindir. Şeker hastalarının kesinlikle tüketmemesi gerekir. Yine yüksek kilosu olanlar, kolesterol hastalığı olanlar tüketirken çok dikkat etmelidir. Tereyağı pirinç pilavlarının olmazsa olmazıdır. Herhangi bir sağlık sorunu yaşamayanların muhakkak tereyağı kullanarak pilavlarını yapması gerekir. Tereyağı ile çok daha lezzetli tatlar elde edeceksiniz. Tereyağı ile yapılan pirinç pilavında tel şehriye ya da arpa şehriye kullanarak yapabilirsiniz. Yine diğer garnitür çeşitleri ile de oldukça lezzetli olacaktır. Tereyağlı pirinç pilavı her yemeğin yanına yapılabilecek en güzel pilav tariflerinden biridir.

Tereyağlı pirinç pilavı yapımı için gerekli malzemeler
Tereyağlı pirinç pilavı nasıl yapılır?

Tereyağlı pilavımız için tereyağı pilav tenceresine alınır ve ocağa alınıp altı açılır üzerine arpa şehriye ilave edilir. Şehriye kavrulur ve ardından pirinçler iyice yıkanır. Yıkanan pirinçler tencereye ilave edilir. Pirinçler birkaç dakika kadar kavrulur. Bu sırada varsa su ısıtıcınızda üç bardak su kaynatılır. Pirinçler kavrulunca kaynar su üzerine ilave edilir. Tuzu atılır. Pilavın altı kısılır ve kısık ateş de göz göz oluncaya kadar pişirilir. Pilavın pişip pişmediği kontrol edilir ve pişince ocak kapatılır. Kapağı açılır ve bir kâğıt havlu tencereye kapatılır tekrar kapağı kapatılır. On beş dakika kadar dinlendirilip ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }