{ "title": "Şehriyeli Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/sehriyeli-pirinc-pilavi(2).jpg", "date": "20.01.2024 01:09:58", "author": "Aslı Kahraman", "article": [ { "article": "Şehriyeli Pirinç Pilavı, Hemen hemen her etli yemeklerin veya sebze yemeklerinin yanında yapılabilecek kolay bir pilav çeşididir. İşte yapılış şekli şöyledir.

Şehriyeli Pirinç Pilavı Malzemeleri
Şehriyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Tereyağı bir tencereye alalım. Yağ eriyince şehriyeyi ekleyelim ve şehriye rengini değiştirene kadar kavuralım. Şehriye kavrulduktan sonra pirinci ekleyip 2-3 dakika karıştıralım. Üzerine 3 su bardağı su veya et suyunu ekleyelim. Son olarak tuzu koyarak tencerenin kapağını kapatalım. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Su tamamen bitince ocağı kapatalım. Pilavımızı dinlenmeye bırakalım. Dinlenme süresi yaklaşık 7 dakikadır. Dinlenme süresinin sonunda pilavımız servise hazır demektir.

Afiyet olsun.
" } ] }