{ "title": "Pirinç Unu", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/pirinc-unu.jpg", "date": "19.01.2024 06:00:37", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "
Pirinç Unu, Günümüzde birçok şeyden un yapılır. Pirinç unu da bunlardan biridir. Pirinç unu pirincin kurutularak öğütülmesinden elde edilen bir un çeşididir. Pirinç unu birçok şekilde yemekler de kullanılır. Özellikle bebek mamaları, sütlü tatlılar ve pastalar da çoğunlukla kullanılır. Pirinç ununu marketlerden alacağımız gibi evde yapmamız da mümkündür. Üstelik böyle daha sağlıklı oluyor. Evet hanımlar evde kolayca yapacağımız pirinç unu.

Pirinç Unu Yapımı İçin Malzemeleri
Pirinç Unu Nasıl Yapılır?

Pirinci bir kaba koyup akşamdan üzerine sıcak su dökerek bekletelim. Ertesi gün pirinçler suyunu çekmiş iyice kabarmış olacak. Sonra pirinçleri geniş bir tepsinin içine serelim ve kurumaya bırakalım. Pirinçler tam kurumadan rondadan çekelim ve tekrar tepsiye serelim ve kurutalım. Kuruduktan sonra bir elek ile eleyelim. Eğer büyük parçaları kalmış ise bir havan yardımı ile iyice ezelim.

Pirinç unumuz hazır. Bundan da güzel bir tarif olan pirinç unlu revani yapalım. Bu revani diğerlerinden biraz farklı bir tarif. Çünkü için de pirinç unu, şerbetin de ise süt var.

Pirinç Unlu Revani için Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
Pirinç Unlu Revani Nasıl Yapılır?

Önce revanimizin kekini yapalım. Şeker ve yumurtayı bir kabın için de çırpalım. Sonra sırası ile sıvı yağ, vanilya, portakal kabuğu, pirinç unu ve kabartma tozunu ilave edip bir güzel çırpalım. Daha sonra hazırladığımız keki yağlanmış fırın tepsisine alalım ve her yerine eşit miktarda yayalım. Sonra 180 derecelik fırına sürelim. Üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirelim. Bizde bu arada şerbetini hazırlayalım. Şeker ve sütü bir tencereye koyup ocağa alalım. Kısık ateşte yaklaşık beş dakika kadar kaynatalım. Sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakalım. Revaniyi kontrol edip, fırından çıkaralım. Şerbeti soğuk, keki ılık iken şerbetini dökelim yarım saat kadar şerbetini çekmesini bekleyelim. Şerbetini çektikten sonra yanında kaymak ya da krem şanti ile servis yapalım.
" } ] }