{ "title": "Pirinç Unlu Tatlılar", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/pirinc-unlu-tatlilar-8977.jpg", "date": "19.01.2024 02:47:52", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "
Pirinç unlu tatlılar; daha çok süt ile yapılan sütlü tatlılardır. Pirinç unu beyaz pirincin öğütülmesi ile elde edilen besin maddesidir. Pirinç unu kullanılarak yapılan pek çok tatlı çeşidi bulunmaktadır. Pirinç unu tatlı yapımında sütü koyulaştırmak için kullanılan bir maddedir. Pirinç ununun göreceği bu işlevi bazı tatlı çeşitlerinde nişasta ve un yerine getirmektedir. Fakat pirinç unu nişasta ve una göre daha az kıvam artırıcı etkiye sahiptir. Ayrıca pirinç unu ile bebekler için de değişik tatlılar yapılabilir. Ben sizlerle daha çok pirinç unu ile yapılan değişik tatlıların tariflerini paylaşmak istiyorum.

Pirinç unlu tatlılar

Pirinç unlu revaninin malzemeleri
Şurubu için
Pirinç unlu revani nasıl yapılır?

Pirinç unlu revaninin yapımı için ilk önce şurubunu hazırlayın. Bunun için bir tencerenin içerisine süt ile toz şekeri boşaltın ve kısık ateşte kaynatın. Şeker eridikten sonra yaklaşık 5 dakika daha kaynatmanız yeterli olacaktır. Şerbeti soğuması için bir kenara alın.

Revaninin kekinin yapımına geçebilirsiniz. Bunun için oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker ile çırpın. Üzerine önce sıvı yağı daha sonra da diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. En son olarak kabartma tozunu ekleyerek çok fazla karıştırmadan önceden yağlanmış fırın tepsisine dökün. Yaklaşık 170 derece fırında turbo ayarda üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Revaninin keki piştikten sonra soğumasını bekleyin. Kekin ilk sıcağı çıktığında üzerine soğuk şurubu ilave edin. Şerbeti çektikten sonra istediğiniz şekilde kesip servis edin.

Pirinç unlu ev yapımı kakaolu pudingin yapımı için malzemeler
Pirinç unlu ev yapımı kakaolu pudingin nasıl yapılır?

Kabartma tozu kullanılması sizi şaşırtmasın. Bu malzeme sayesinde pudingin tadı hazır puding gibi olur. Bir çorba tenceresinin içerisine un, kakao ile pirinç ununu boşaltın ve sütün bir bardağını dökerek malzemeyi iyice açın. Daha sonra üzerine toz şeker ile kalan sütü boşatıp iyice karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Puding kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 5 dakika kadar un kokusu gitmesi için kaynatın. İçerisine vanilyayı ilave edin. Pirinç unlu tatlılar bunlarla sınırlı değildir.
" } ] }