{ "title": "Pirinç Tarlası", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/pirinc-tarlasi.jpg", "date": "19.01.2024 16:42:27", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Pirinç tarlası, Vazgeçilmez gıdalarımızdan biri olan pirinç, beş bin yıldır insanlar tarafından yetiştirilmeye devam ediyor. Pirinç yetiştirmek Çin ve Hindistan ülkelerinde çok önemlidir. Pirinç bütün dünyada çok değerli bir gıda kaynağıdır. Yani o kadar önemlidir ki eğer pirinç olmasaydı Asya'da milyonlarca insan açlıktan ölebilirler. Pirinç aslında bir ot bitkisinin taneleridir. Suda yetişir ve suyu çok seven bir bitkidir. Toprağın su altındaki kısmı yatay ve düzgün olur. Çünkü pirinçlerin güzel yetişmesi için. Pirinç tarlaları karasabanlarla sürülür. Ardından çeltik dediğimiz pirinç fideleri dikilir. Yağmur yeterli yağmadığı zamanlarda pirinç tarlası ayrıca sulanır. Pirinç fideleri suyun içinde büyüdükçe körpe yeşil sürgünler salar. Pirinç tarlası için en önemli noktalardan biri suyun derinliğidir. Çünkü suyun derinliği fazla olursa pirinç yüzeye çıkamaz, eğer gereği kadar derin değilse pirinçler bu kez de büyüyemez. Pirincin olgunlaşmadan tarlanın suyu boşaltılır. Sonra pirinç sapları kesilerek pirinçler toplanır. Toplanan demetler kuruyunca da dış kabuğu tanelerinden ayrılır. Daha sonra fabrikalara gönderilir. Pirinç yetiştirmek kolay bir şey değildir. Asya'da çoğu çiftçi kendisi ve ailesi için pirinç yetiştirir.