{ "title": "Pirinç Suyu İshal", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/Pirinc-Suyu-Ishal-27.jpg", "date": "19.01.2024 15:40:22", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Pirinç Suyu İshal; İshal, gıda zehirlenmesi de dahil olmakla birlikte, çeşitli rahatsızlıkların neticesinde ya da ishale yol açtığı bilinen bazı gıdaların fazla tüketimi sebebiyle ortaya çıkabilir.

İshal süresince sindirimi pek fazla zor olmayan hafif gıdaların tüketilmesi ve sıvı tüketiminin fazlalaştırılması gerekir. Bu dönem içerisinde, kafein, alkol baharatlı gıdalar, süt ve süt ürünleri, yağlı gıdalar ve fazla miktarda lif içeren gıdalardan uzak durmak gerekmektedir.

İshale iyi gelen yiyecekler arasında ilk sırayı pirinç almaktadır

Pirinç ve pirinç suyu ishali kesici etkisi yaygın olarak bilinmektedir. İshal sürecinde dışkının sertleşmesini sağlamak ve normal düzenine döndürebilmek için düşük lifli, bağlayıcı gıdaların bol bir şekilde tüketilmesi önerilmektedir.

Beyaz pirinç düşük lif içermesi sebebiyle, bu kategorinin içine girer ve ishali bastırmak için kullanılabilir. Esmer pirinç lifli olduğundan dolayı ve bağırsakları daha da yumuşatacağından ishal esnasında pek fazla tüketilmemelidir.

Eğer ishal uzun sürdüyse, bitkinliğe sebep oluyorsa ve pirinç yemekte zorlanıyorsanız yarım kâse kadar beyaz pirinci, yaklaşık olarak 3 kâse suda 45 dakika kadar beklettikten sonra, süzüp, suyunu içebilirsiniz. Pirinç suyu, ishal süresince ihtiyaç duyacağınız nişasta ve besin değerlerini yeterli oranda sağlarken, sindirim sistemini zorlamadan kaybedilmiş olan suyu yerine tekrar koymanızı sağlar.
" } ] }