{ "title": "Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/pirinc-pilavi(2).jpg", "date": "21.01.2024 20:16:21", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Pirinç pilavı, pirinç pilavı et yemeklerinin, tavuk yemeklerinin, sebze ile hazırlanan sulu yemeklerin yanında olmazsa olmaz olan pilav çeşitlerindendir, oldukça sevilerek tüketilir. Kuru fasulye nohut pirinç pilavı olmadı mı tadı alınamayan yemeklerdir. Akşama yemeğiniz yoksa hemen bir pirinç pilavı yapıp yanına ya sebze kızartması ya patates sulusu yaparak kısa süre de yemek hazırlamış olursunuz. Kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzettir pirinç pilavı. Birçok çeşidi yapılabilir. Pirinç pilavı etli, tavuklu, şehriyeli, garnitürlü, Mısırlı, patlıcanlı veya kırmızı biberli, şehriyeli yapılır ve hepsi de birbirinden lezzetli olur. Yağ tercihi olarak genellikle tereyağı tercih edilir. Tereyağı ile çok daha lezzetli bir hal alır. Fakat pirinç yüksek kaloriye sahip bir besindir. Şeker hastalarının kesinlikle tüketmemesi gerekir. Yine yüksek kilosu olanlar, kolesterol hastalığı olanlar tüketirken çok dikkat etmelidir. Birkaç pirinç pilavı tarifine bakalım.

Garnitürlü pirinç pilavı, çok sevilen pilav tariflerinden biridir. Hemen herkes çok severek tüketir. Garnitür ile yapıldığı için pilava bir renk verir ve çok daha şık görünmesini sağlar. Çok daha lezzetli olur. Et yemeklerine ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışır. Çok daha gösterişli ve lezzetli bir tat olur. Pilavı yaparken ister hazır garnitür kullanabilirsiniz. İsterseniz de kendiniz garnitürünüzü hazırlayabilirsiniz. Bunun için taze bezelye havuç ve patates kullanmanız yeterli olacaktır. Tek yapmanız gereken sebzeleri haşlamaktır. Bu sebzeleri taze kullanırsanız çok daha lezzetli bir pilav yapmış olacaksınız. Şimdi bu pilavımızın yapımına bakalım.

Garnitürlü pirinç pilavı yapımı için gerekli malzemeler
Garnitürlü pirinç pilavı nasıl yapılır?

Pirinç pilavımızın yapımı için ilk olarak pirinçler yıkanır. Ardından pilav tenceresine iki yemek kaşığı tereyağı alınır ve ocağa konularak altı açılır. Tereyağı kavrulur. Üzerine yıkanmış pirinç eklenir. Pirinç birkaç dakika kavrulur ve garnitür ilave edilir. Ardından üç su bardağı kaynar su eklenir. Pilavın tuzu atılır ve kapağı kapatılarak kısık ateş de pişmeye bırakılır. Arada kontrol edilerek suyunu çekerse altı kapatılır ve on beş dakika kadar dinlendirilir sonra servis edilir.

Afiyet olsun.

Tereyağlı pirinç pilavı, tereyağı pirinç pilavlarının olmazsa olmazıdır. Herhangi bir sağlık sorunu yaşamayanların muhakkak tereyağı kullanarak pilavlarını yapması gerekir. Tereyağı ile çok daha lezzetli tatlar elde edeceksiniz. Tereyağı ile yapılan pirinç pilavında tel şehriye ya da arpa şehriye kullanarak yapabilirsiniz. Pilavınıza bir şıklık verecektir. Tereyağlı pirinç pilavı her yemeğin yanına yapılabilecek en güzel pilav tariflerinden biridir.

Tereyağlı pirinç pilavı yapımı için gerekli malzemeler
Tereyağlı pirinç pilavı nasıl yapılır?

Tereyağlı pilavımız için tereyağı pilav tenceresine alınır ve ocağa alınıp altı açılır üzerine arpa şehriye ilave edilir. Şehriye kavrulur ve ardından pirinçler iyice yıkanır. Yıkanan pirinçler tencereye ilave edilir. Pirinçler birkaç dakika kadar kavrulur. Bu sırada varsa su ısıtıcınızda üç bardak su kaynatılır. Pirinçler kavrulunca kaynar su üzerine ilave edilir. Tuzu atılır. Pilavın altı kısılır ve kısık ateş de göz göz oluncaya kadar pişirilir. Pilavın pişip pişmediği kontrol edilir ve pişince ocak kapatılır. Kapağı açılır ve bir kâğıt havlu tencereye kapatılır tekrar kapağı kapatılır. On beş dakika kadar dinlendirilip ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }