{ "title": "Pirinç Pilavı Çeşitleri", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/pirinc-pilavi-cesitleri.jpg", "date": "19.01.2024 22:18:34", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "
Pirinç Pilavı Çeşitleri, Pirinç (Çeltik) Hakkında; Pirinç, buğdaygiller (Poaceae) familyasındandır. Mısır ve buğdaydan sonra en çok tüketilen otsu bir bitki türüdür.

Vitaminler 100 gram haşlanmış pirinçte bulunan mineral ve vitaminler
Pirinçli Uludağ Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
Pirinçli Uludağ Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinci ayıklayıp 3 kez suyunu değiştirerek sıcak suda 1 saat bekletin. Bol suyla durulayın 100 gram tereyağında pirinci kavurun.2 su bardağı kestaneyi fırında pişirip kabuklarını ayıralım ve kestaneyi kavrulan pirince ilave edelim. Üzerine 3 su bardağı kaynamış su, tuz, 2 adet küp şekeri, 200 gram haşlanmış kuşbaşı eti, 1 yemek kaşığı pilavlık kuş üzümünü, 1-2 adet kürdan şeklinde doğradığımız havucu ilave edip karıştırıyoruz.20 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Ateşten aldığımız pilava portakal kabuğumuzu rendeleyerek, tarçın, yenibahar ve karabiberle birlikte ekliyoruz.

Patlıcanlı Pirinç Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
Patlıcanlı Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinçleri yıkayın ve tuz kattığınız ılık suda 15 dakika kadar dinlendirin. Patlıcanları Alacalı soyun ve küp-küp doğrayın. Doğradığınız patlıcanları kızartıp peçete serilmiş bir tabağa alın. Soğanı yemeklik doğrayın ve domatesleri rendeleyin. Tencereye tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın üzerine soğanları alın pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanların üzerine domatesleri eğer bulyon kullanacaksak bulyonuda ekliyoruz 1 - 2 dakika kadar daha kavurmaya devam ediyoruz. Pirinçleri süzerek tencere ekleyip 2 dakika kadar kavuruyoruz. Son olarak kaynatılmış 3 bardak suyumuzu ekliyoruz karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çeken pilavımızı ateşten alıp kızarttığımız patlıcanları ve ince ince kıyılmış nane ve maydanozla birlikte pilavımıza ekliyor ve tencerenin üzerini bir örtüyle örterek 10 dakika kadar dinlendirip servis ediyoruz.

Köfteli Pirinç Pilavı Malzemeleri
Köfteli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinçleri ılık suda yarım saat önceden ıslatın. Rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi, kıymamıza ekleyip yoğuruyoruz. Elde ettiğimiz köfteden fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Az sıvı yağda köfteleri karıştırarak kızartıyoruz. Pilavı yapacağımız tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağını alın küp-küp doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri kızartın. Tere yağını ekleyip yıkanmış pirinçleri ilave edere tuzunu atın pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Daha sonra hazırladığımız köftelerinde ekleyerek 2 su bardağı su ilave ederek pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. 10 - 15 dakika kadar dinlendirip servis edelim.
" } ] }