{ "title": "Pirinç Faydaları", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/pirinc-faydalari.jpg", "date": "20.01.2024 02:37:16", "author": "Dilek KOÇER", "article": [ { "article": "Pirinç Faydaları, Dünyaca ve ülkemizde de üretilen pirinç tam olarak kabuğu ayrılmadan kullanıldığında besin değeri yüksektir ve posa oranı daha fazladır. Pirinç içerdiği vitaminler bakımından çok değerli bir tahıldır. Pirincin içeriğinde %80 karbonhidrat, %7 protein, %2 yağ, 10 mg kalsiyum, 0,9 mg demir, 0.08 mg B1 vitamini, 1,6 mg niasin, 94 mg fosfor, 92 mg potasyum, 0,3 gr posa içerir. Besin kaybını önlemek için pişirirken fazla yıkanmamalı, kaynar su veya tuzlu suda ile ıslatılmamalı ve yağda kavrulmamalıdır. Nişasta oranı yüksek bir besindir. Doktor tarafından tavsiye edildiğinde 6. Ayını doldurmuş bebeklerde muhallebi yapılırken pirinç unu kullanılabilir. Sağlık açısından alerjen sorunlar içermez ve kolesterolü yükseltmez. Kullanılan 100 gr pirinçte 360 kalori vardır. Karbonhidratlar bakımından iyi bir besindir.

Pirincin faydalarını şöyle sıralayabiliriz
Pirinç kullanırken uyulması gerekenler
" } ] }