{ "title": "Patlıcanlı Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/patlicanli-pirinc-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 02:03:03", "author": "Hacer Sakman", "article": [ { "article": "
Patlıcanlı Pirinç Pilavı, Bugünkü yemeğimiz patlıcanlı pirinç pilavıdır. Yemeğimizi beğeneceğinizi umuyoruz ve denemek isteyeceğinizden eminim.

Patlıcanlı Pirinç Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
Patlıcanlı Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak pirinçleri yıkayın ve ılık suya tuz atıp yaklaşık on beş dakika bekletin. Üç adet patlıcanları pijama şeklinde (Alacalı) soyun ve uzun uzun şeritler halinde doğrayın. Doğradığınız patlıcanları tabağa peçete sererek bekletmeye alın. Bir tavaya bir su bardağı yağı dökün. Yağın kızarmasını bekleyin, kızaran yağın içine daha sonra uzun uzun şeritler halinde doğradığımız patlıcanları atın. Ön yüzeyini çok az kızartıp ters çeviriyoruz. Arka tarafını kızarttıktan sonra hazırlamış olduğumuz tabağın içine alıyoruz. Tabağın altına peçete sermeyi unutmayalım. Bu işlemi diğer patlıcanlarda da devam ettiriyoruz.

On beş dakika tuzlu suda bekletilen pirinçleri süzüyoruz. Etleri tencereye koyup pişiriyoruz daha sonra o etleri süzüyoruz elde ettiğimiz et suyunu dökmeyip pilavımız da kullanıyoruz. Yarım çay bardağı sıvı yağı tencereye boşaltıyoruz. Daha sonra yer fıstığını sıvı yağ ile 5 dk kavuruyoruz. Daha sonra kuş üzümlerini atıyoruz onu da yer fıstığı ile kızartıyoruz. Sonra iki yemek kaşığı tereyağımızı katıyoruz ve birazda onu kızartıyoruz. Ardından tuzlu suda on beş dakika bekletip süzdüğümüz pirinçleri kızarttığımız yer fıstığı ve kuş üzümünün içine atıyoruz ve pirinçlerimizi de kızartıyoruz. Tuzumuzu da içine atıyoruz. Tabi isteğe bağlı tuz oranını arttırabilirsiniz. Önceden elde ettiğimiz dört su bardağı et suyunu pirinçlerimizin içine atıp karıştırıyoruz. Tabi et suyu yerine dört su bardağının içine et bulyon ya da tavuk bulyonu da katabiliriz isteğe bağlıdır. Suyun kaynamasından sonra tenceremizin altını kısıyoruz ve pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Suları çeken pirinçleri tüpten alıyoruz Daha sonra uzun uzun şeritler halinde kesip kızarttığımız patlıcanları bir tencereye diziyoruz. Fakat patlıcanların baş kısım tencerenin dışında kalacak şekilde diziyoruz ve tüpten alınan pirinçleri içine döküyoruz ve dışarıda kalan patlıcanların başlarını pirincin üzerini örtüyoruz. Patlıcanlı pilavımızı ters çevirip servise hazır hale getiriyoruz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }