{ "title": "Oktay Usta Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/oktay-usta-pirinc-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 08:26:59", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Oktay Usta Pirinç Pilavı: Ev hanımların zorlandığı ayarlarını tutturamadığı bir pilav türü olarak bilinir. Tabi birkaç püf noktasını bildikten sonra yapmak o kadar da zor değildir. Pirinç pilavı yapılırken kesinlikle tereyağı kullanılmalıdır çünkü pilavın lezzetini veren tereyağıdır. Baldo pirinç kullanılmalıdır. Pilavın daha beyaz ve lezzetli olunması isteniyorsa sıcak suyu ilave ederken birkaç tane limon suyu damlatılır ve en önemlisi pilav piştikten hemen sonra servis edilmemelidir. Pirinç pilavını lezzetli yapan pilavın piştikten sonra biraz dinlenmesidir.