{ "title": "Oktay Usta Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/oktay-usta-pirinc-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 08:26:59", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Oktay Usta Pirinç Pilavı: Ev hanımların zorlandığı ayarlarını tutturamadığı bir pilav türü olarak bilinir. Tabi birkaç püf noktasını bildikten sonra yapmak o kadar da zor değildir. Pirinç pilavı yapılırken kesinlikle tereyağı kullanılmalıdır çünkü pilavın lezzetini veren tereyağıdır. Baldo pirinç kullanılmalıdır. Pilavın daha beyaz ve lezzetli olunması isteniyorsa sıcak suyu ilave ederken birkaç tane limon suyu damlatılır ve en önemlisi pilav piştikten hemen sonra servis edilmemelidir. Pirinç pilavını lezzetli yapan pilavın piştikten sonra biraz dinlenmesidir.

Oktay Usta Pirinç Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
Oktay Usta Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Çaydanlığa üç su bardağı su koyarak kaynatılır. Sonra pirinçler süzgeç yardımıyla yıkanır ve süzülmesi için beklenilir. Derin bir tencereye tereyağı konularak yağ yakılır. Hafif yakılan tereyağına bir çay bardağı arpa şehriye eklenir ve yağda yakılmaya devam edilir. Arpa şehriyeler de belli bir kıvama kadar yakıldıktan sonra yıkanan pirinçler eklenir ve karıştırılır. 5 dakika boyunca karıştırma işlemi devam eder yoksa pilav dibine tutar. Kaynatılan sıcak sıcak su, bulyon ve tuz eklenerek karıştırılır. Pirinç pilavı bilindiği gibi sürekli karıştırılmaz. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. 15 dakika boyunca kısık ateşte pişirilmeye devam edilir ve bu esnada tencerenin kapağını arada açıp pilavın piştiği kontrol edilir. Pilav konulan suyu çekmiş ise dibine tutmadan altı kapatılır ve bir 10-15 dakika dinlenmesi için beklenilir ve sonra istenilen yemek ve istenilen şekilde servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }