{ "title": "Kırık Pirinç", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/kirik-pirinc.jpg", "date": "20.01.2024 04:23:15", "author": "Mehmet", "article": [ { "article": "Kırık pirinç, Pirinç Türk mutfağında birçok yemek çeşidinde kullandığımız bir tahıldır. Yetiştiği ülke Muson Asyası'dır. Suyun içinde ve bataklıkta yetişen pirinç dağlarda da yetişmektedir. Pirincin parçalanmış haline kırık pirinç denir. Tüm pirinç olarak kullanıldığı gibi kırık olarak da birçok yemekte kullanılmaktadır.

En çok da sarma çeşitlerinde kullanılmaktadır. Kırık pirinç ile normal pirinç arasında kalori bakımından ve lezzet bakımından hiçbir fark yoktur. Sadece görsel bakımdan farklı görünmektedir. O yüzden pilavlarda genellikle kırık pirinç kullanılmaz sarmaların içinde görünmediğinden dolayı daha fazla tercih edilmektedir. Kırığıyla sağlamıyla pirinç vazgeçilmez yemek malzemelerimizdendir.

Afiyet olsun." } ] }