{ "title": "Kepekli Pirinç", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/kepekli-pirinc.jpg", "date": "19.01.2024 06:12:14", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Kepekli pirinç, Daha az rafine edilmiş olmakla beraber lif oranı bakımından oldukça zengindir. Besleyici değeri çok yüksek olan bir pirinç cinsidir. Buğday rengindedir ve buğday tadını andırır. Beyaz pilava göre daha uzun sürede pişeceği için daha fazla su ilave edilmesi gerekir aksi halde çok sert bir pilav elde edilebilir. Lezzet olarak herkesin damak tadına hitap etmese de diyet yapanlar ve şeker hastaları için önerilebilir. Sade yemekte zorlananlar için domatesli güzel bir pilav yapılabilir. Kepekli pirinç lif bakımından oldukça zengin olduğu için kan şekerinin yükselmesini engelleyip bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlar. Tokluk hissinin uzatır ve sağlığa faydası vardır. Aynı zamanda antioksidan olması nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kepekli Pirinç Pilavı Malzemeleri
Kepekli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavaya yağı ilave edip altını açtıktan sonra yemeklik doğradığımız soğanı ilave edip kavuralım, soğanlar pembeleşince iyice yıkayıp süzdüğümüz kepekli pirinçleri ekleyip iki üç dakika kavuralım. Daha sonra suyunu ekleyip tuzunu da attıktan sonra tavamızın ağzını kapatalım ve kaynadıktan sonra ocağımızın altını kısalım. Yaklaşık 45 dakika piştikten sonra üzerini temiz bir havlu ile kapatıp 15 dakika dinlendirelim ve sıcak servis yapalım.
" } ] }