{ "title": "Kepekli Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/kepekli-pirinc-pilavi(1).jpg", "date": "20.01.2024 09:20:29", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Kepekli pirinç pilavı hem çok sağlıklı oluyor hem de çok lezzetli oluyor. Sindirimi ve hazmı çok kolaydır. Kilo yapmıyor. Kepekli pirinç beyaz pirince göre daha vitamin ve mineral içeriyor. Diyet yapanlar için çok iyi bir tercihtir. Yaşlılar ve çocuklar için çok faydalı oluyor. Özellikle Asya ülkelerinde kepekli pirinç tüketimi çok yaygındır. Kepekli pirincin kabuğu B vitamini lif ve folik açısından çok zengindir. Asyada kepekli pirinçi çocuklar ve yaşlılar çok tüketiyorlar. Avrupa'da ve Amerika da ise sağlıklı yaşam süren insanlar çok tüketiyor. Bir özelliği de bağırsakları temizliyor. Kepekli pirincin dışındaki lifler bağırsak duvarlarındaki yapışan maddeleri çıkarıyor ve vücudumuzu sağlıklı tutuyor. Zaten vitaminli ve mineralli olan yer pirincin kabuğudur. Kepekli pirincin kabuğu vitamin B, lif ve folik asit içeririyor ve diğer çok faydalı vitaminler ve mineraller kabugunda bulunuyor. Kepekli pirinç beyaz pirince göre daha uzun sürede hazırlanıyor. Uyandıktan sonra bir bardak maden suyu için ya da bitki çayı, tercihinize göre ıhlamur, papatya, nane gibi çaylar. Günde yaklaşık 200 gram kepekli pirinç yemek çok faydalıdır. 100 gram meyve yemek gerekiyor ve 400 gram sebze, bir kaşık zeytinyağı ve salatalara biraz sirke katıp yemek çok faydalı oluyor.

Kepekli pirinç pilavının malzemeleri
Kepekli pirinç pilavı nasıl yapılır?

Önce kepekli pirinç pilavı yapmak için pirinci birkaç kez su ile yıkayalım ve süzgeç yardımı ile suyunu süzdürelim. Soğanı küp-küp yemeklik şeklinde doğrayalım. Pilav tencerenize zeytinyağı ile soğanları koyalım. Soğanların rengi pembeleşmeye başlayana kadar kısık ateşte kavuralım ve sonra üzerine kepekli pirinci ekleyip 2-3 dakika pirinçle birlikte karıştırarak kavuralım. Sevdiğiniz diriliğe göre en az 3 su bardağı olacak şekilde sıcak su ekleyelim ve tuzunu da ilave edelim. Sonra pilav kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe getirelim. Kepekli pirinç pilavımızı 45 dakika suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra üzerine temiz havlu kapatıp kenarda en az 15 dakika demlenmesi için bekleyelim ve sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }