{ "title": "Garnitürlü Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/garniturlu-pirinc-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 17:33:16", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Garnitürlü pirinç pilavı, çok sevilen pilav tariflerinden biridir. Hemen herkes çok severek tüketir. Garnitür ile yapıldığı için pilava bir renk verir ve çok daha şık görünmesini sağlar. Çok daha lezzetli olur. Et yemeklerine ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışır. Çok daha gösterişli ve lezzetli bir tat olur. Pilavı yaparken ister hazır garnitür kullanabilirsiniz. İsterseniz de kendiniz garnitürünüzü hazırlayabilirsiniz. Bunun için taze bezelye havuç ve patates kullanmanız yeterli olacaktır. Tek yapmanız gereken sebzeleri haşlamaktır. Bu sebzeleri taze kullanırsanız çok daha lezzetli bir pilav yapmış olacaksınız. Şimdi bu pilavımızın yapımına bakalım.

Garnitürlü pirinç pilavı yapımı için gerekli malzemeler
Garnitürlü pirinç pilavı nasıl yapılır?

Pirinç pilavımızın yapımı için ilk olarak pirinçler yıkanır. Ardından pilav tenceresine iki yemek kaşığı tereyağı alınır ve ocağa konularak altı açılır. Tereyağı kavrulur. Üzerine yıkanmış pirinç eklenir. Pirinç birkaç dakika kavrulur ve garnitür ilave edilir. Ardından üç su bardağı kaynar su eklenir. Pilavın tuzu atılır ve kapağı kapatılarak kısık ateş de pişmeye bırakılır. Arada kontrol edilerek suyunu çekerse altı kapatılır ve on beş dakika kadar dinlendirilir sonra servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }