{ "title": "Etli Domatesli Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/Etli-Domatesli-Pirinc-Pilavi-82.JPG", "date": "22.01.2024 01:39:59", "author": "Hayrettin Çelik", "article": [ { "article": "
Etli Domatesli Pirinç Pilavı, Misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz bu yemek oldukça lezzetli olup Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Bu bakımdan herkesin etli domatesli pirinç pilavını yapmasını önermekteyiz. Aşağıda bu yemeği yapmak için gerekli olan malzemeler ve yemeğin yapılışı verilmiştir. Üzerinde durmuş olduğumuz hususları dikkate alarak yapmanız halinde ortaya oldukça lezzetli bir yemek çıkacaktır.

Etli Domatesli Pirinç Pilavı İçin Malzemeleri
Etli Domatesli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle eti iyice yıkayıp süzün. Tencereyi ocağa alarak biraz ısınmasıyla birlikte sıvı yağın yarısını ilave edin. Etlerinizi tencereye alın. Her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Bir miktar salça ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerine tuz ve taze karabiber ekleyin. Ardından kaynar su eklemeniz gerekmektedir. Etlerin iyice yumuşadığını görene kadar pişirmeniz gerekmektedir. Ardından bir kevgire alınıp süzgeç yardımıyla etin suyunu süzmeniz gerekmektedir. Etin suyunu pilava katmak için sıcak tutmanız şarttır. Etleri kemiklerinden ayırıp iyice didikleyin. Daha öncesinde ıslatmış olduğunuz pirinçleri üzerine ilave edin. Kısık bir ateşe alıp iyice pişmesini bekleyin.

Pirinçler yağın tam rengini alana kadar pişmesi gerekir. Artık pirinçlerimiz şeffaflaşıp istenilen kıvama gelince üzerine 3 su bardağı kadar et suyu ilave edin. Et suyunda bir miktar tuz bulunması sebebiyle tuzuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Suyu kaynadıktan sonra kısık ateşe almanız gerekmektedir. Arada bir karıştırmanız yararlı olacaktır. Suyu tam manasıyla çekildikten sonra didiklemiş olduğunuz etleri ilave edin. Artık etli domatesli pirinç pilavı hazır.
" } ] }