{ "title": "Değişik Pirinç Pilavı Tarifleri", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/degisik-pirinc-pilav-tarifleri.jpg", "date": "19.01.2024 13:38:26", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Değişik pirinç pilavı tarifleri: Pirin pilavı Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. Hemen hemen her yemeğin yanına yaptığımız pirinç pilavını severek tüketmekteyiz. Örneğin vazgeçilmez ikili kuru fasulye pilav gibi neredeyse bütün sebze yemeklerinin, birçok kebap çeşitlerinin ve etli diğer yemeklerin yanına yakışmaktadır. Alışa gelmiş olan klasik tereyağılı pirinç pilavı veya şehriyeli pirinç pilavı yerine değişik pilavlarda deneyebiliriz. Örneğin havuç rendesi ile yapılmış pirinç pilavı, turşulu pirin pilavı, safranlı pirinç pilavı gibi. Sizlerde benim gibi değişik lezzetler denemeyi sevenlerden iseniz doğru adrestesiniz. Daha önce yediğim bir lezzetin içine yakışabileceğini düşündüğün birkaç malzeme ekleyerek daha farkı görünüm ve lezzetlere ulaşabiliyorum. Sizlerde hep aynı pilavları yapmaktan sıkıldıysanız. Yazdığım tarifleri takip ederek değişik pirinç pilavları yapabilirsiniz.

Turşulu pirinç pilavı için gerekli malzemeler
Turşulu pirinç pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle pirinci yıkayıp 10 dk ılık suda bekletiyoruz. Ardından sıvı yağı pilav tavasına alıyoruz ve suda beklettiğimiz pirinci süzüp yağın içine koyuyoruz ve bir güzel kavuruyoruz. Daha sonra tuzunu ilave ettiğimiz pirince 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip ağzını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişmeye bıraktığımız pilav suyunun birazını çekince bezelye ve mısır konservelerini ekliyoruz. Pişen pilavın altını kapatıp beş dk dinlendiriyoruz. Dinlenen pilavın kapağını açıp kornişon turşusunu ve ince ince kıydığımız dere otunu ilave edip pilavı karıştırıyoruz. Dere otunun miktarını siz ayarlayabilirsiniz sizin zevkinize kalmış. Hazırladığınız pirinç pilavını dilerseniz yemeklerin yanında servis yapabilirsiniz dilerseniz de kısır gibi garnitür olarak da servis yapabilirsiniz.

Havuç rendeli değişik pirinç pilavı
Havuç rendeli değişik pirinç pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle pirinci yıkayıp her zaman olduğu gibi ılık suda 10 dk bekletiyoruz. Ardından tereyağı erittiğimiz tavaya rendelediğimiz havuçları koyup iyice kavuruyoruz havuçların rengi çıkana kadar fakat yakmadan. Kavrulan havuçların üstüne suyunu süzdüğümüz pirinçleri ilave edip bir müddet daha kavuruyoruz. Tuzunu ve kara biberini ilave ettiğimiz pilavın önceden hazırladığımız tavuk suyunu ekleyip ağzını kapatıyoruz kısık ateşte dinlene dinlene pişirdiğimiz pilavın altını kapatıp ocaktan indiriyoruz pilavı hiç karıştırmadan üstüne sıkıca örtüp dinlendiriyoruz. 10 dk bu şekilde beklettiğimiz pilavı istediğiniz yemeğin yanında servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Tavuklu yer fıstıklı değişik pirinç pilavı için gerekli malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç,
  • 1 su bardağı haşlanmış didilmiş tavuk göğsü,
  • 1 su bardağı yer fıstığı,
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut,
  • 1 çimdik safran.
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 3 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2,5 su bardağı haşlanmış tavuğun suyu,
Tavuklu yer fıstıklı değişik pirinç pilavı nasıl yapılır?

Her zaman olduğu gibi öncelikle pirinci yıkayıp ılık suda bekletiyoruz. Ardından yer fıstıklarını tereyağı ile kavuruyoruz. Daha sonra suyunu süzdüğümüz pirinci ilave edip bir müddet daha kavuruyoruz. Çok az miktarda safranı ve tuzu atıp tavuk suyunu ilave ediyoruz. Unutmayın safranın çok az miktarı çok fazla renk vermektedir birkaç tuz tanesi kadar safran atın. Pilav suyunu çekmeye yakın haşlanmış tavuk ve nohudu ilave edip tekrar ağzını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişirdiğimiz pilavı ocaktan indirip üstünü kapatıyoruz. Bir müddet demlenen birin pilavını karıştırarak dilediğiniz yemeğin yanında servis yapabilirsiniz. Deneyeceğinizi ve beğeneceğinizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun diyorum.
" } ] }