{ "title": "Bezelyeli Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/bezelyeli-pirinc-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 04:48:02", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Bezelyeli pirinç pilavı: Pilav vazgeçemediğimiz bir lezzettir. Neredeyse herkesin severek yediği bir lezzet olan pilavı dilediğimiz yemek ile servis yapabiliriz. Pirinç pilavı pratik olduğu kadar aslında zor da bir yemektir. Pilav yapmak tam anlamıyla marifet işidir. Lapa olmadan tane tane bembeyaz bir pirinç pilavı yapak sanıldığı kadar kolay değildir. Pilav değip geçmemek lazım pirinç pilavının da birçok çeşidi bulunmaktadır. Sebzeli pirinç pilavı, bakliyatlı pirinç pilavı, tavuklu pirinç pilavı ve tereyağılı pirinç pilavı gibi. Herkesin sevdiği bir pilav çeşidi bulunmaktadır. Benim ise pirinç pilavlarının arasında en çok sevdiğim sebzeli çeşitleri arasına giren bezelyeli pirinç pilavıdır. Her türlü yemeğin yanında servis yapabileceğimiz bezelyeli pirinç pilavını yapmak için yazdığım tarife uymak yeterli olacaktır.

Bezelyeli pirinç pilavı için gerekli malzemeler
Bezelyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle her pilavda yaptığımız gibi pirinci yıkayıp ılık suda 10-15 dk. Bekletiyoruz. Ardından tereyağını pilav tavasına koyup eritiyoruz. Sonra kabuğunu soyup ince inse doğradığımız havucu tereyağı ile biraz kavurup daha sonra suyunu süzdüğümüz pirinci ilave ediyoruz. Pirinç ile havucu iyice kavuruyoruz. Ardından iki üç damla limon suyu ve bir adet kesme şekeri koyup karıştırıyoruz. Bu işlem sayesinde pilav hem tane tane hem de daha beyaz olacaktır. Daha sonra tuzunu ilave ediyoruz ardından 3,5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip pilavın kapağını kapatıyoruz. Pilav suyunu biraz çekince bezelye konservesini ve mısır konservesini ekliyoruz. Kısık ateşte pişirdiğimiz bezelyeli pirinç pilavını ocaktan indirip hiç karıştırmadan üstünü kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Pişirdiğimiz pilavı demlendirdikten sonra dilediğimiz yemek ile servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun sağlıkla kalın.
" } ] }