{ "title": "Bebeklere Pirinç Unlu Muhallebi", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/Bebeklere-Pirinc-Unlu-Muhallebi-47.jpg", "date": "19.01.2024 08:13:42", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Bebeklere pirinç unlu muhallebi; Bebekler için pirinç besleyici bir besindir. Özellikle bebeklerde bu besin türü dördüncü aydan itibaren başlanması gereken bir besindir. Bebeklerin bağırsakları dışarıdan aldıkları besinleri sindirilebilmesinin gerçekleşmesinin en önemli evresi dördüncü aydan sonradır. Özellikle bebeklere anne sütünden sonra verilebilecek ilk besin pirinç ek gıdasıdır. Nedeni ise bebek bağırsağını yormadan işlev görür ve tok tutma özelliğine sahiptir. O yüzdende pirinç ununu her anne kullanır. O yüzdende nerede ise her insan bebeğine anne sütünden sonra pirinç unu muhallebisi ile besler. Bu besinin fazla alınması durumunda bebeklerde kabızlığa neden olma olasılığı yüksek olduğundan gereken miktarların üzerinde verilmemesi gerekir. Böylelikle bebeklerin anne sütü haricindeki gıdaların sindirilmesine sindirim sisteminde alışkanlık edinilebilir.

Bebeklere ek gıda olarak yedirilecek olan pirinç unlu muhallebilerde anne sütü kullanılması her zaman hazır mamalardan daha iyidir. Anne sütü kullanılarak yoğurt elde edilebilir. O nedenle de anne sütünden elde edilen yoğurdun kıvamı biraz daha az yoğunluğu olur ve bebek çorbalarında rahatlıkla kullanılabilir. Bu sayede bebeklere verilen ek gıdaların besleyiciliği anne sütü ile dahada desteklenebilir.

Bebeklere pirinç unlu muhallebi malzemeleri
Bebeklere pirinç unlu muhallebi nasıl yapılır?

Öncelikli olarak oda sıcaklığında bekletilmiş ılık su ile bir kap içerisine pirinç unu ilave edilir. Daha sonra orta dereceli ocak ateşine yerleştirilerek bir kaşık yardımı ile karıştırılarak bebek muhallebisinin kaynama noktasına ulaşması beklenir. Kaynama işlevi gerçekleştiğinde altı kısılarak ortalama sekiz dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak soğuması için başka bir kaba dahil edilir. Daha sonra hazırlanan pirinç unu karışımı içerisine anne sütü veya hazır mama ilave edilerek bebek muhallebisi karıştırılarak hazır hale getirilir. Burada bebeklerde pirinç unlu muhallebisi için en önemli püf noktası kullanılan su sıcak olmamalıdır. Aksi takdirde mama topak toprak olacağından bebeğinizin yemeğinin görüntüsü hem kötü hem de sağlıksız olabilir. Ayrıca belirttiğimiz gibi pişirme esnasında sürekli olarak kaşık ile karıştırılması gerekir ki böylelikle istenen homojen kıvam elde edilsin. Çünkü bebeklere pirinç unlu muhallebi yapıldığında bekledikçe iyice yoğunlaşma gerçekleşir. Artık bebeklere pirinç unlu muhallebi mamamız hazır ve servis edilebilir bir hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }