{ "title": "Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi", "image": "https://www.pirinc.gen.tr/images/arpa-sehriyeli-pirinc-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 02:34:50", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Arpa şehriyeli pirinç pilavı tarifi, çok güzel bir tarif olup, çocuklar tarafından sevilerek tüketilir. Ayrıca özel yemeklerimizin vaz geçilmez menülerindendir.

Arpa şehriyeli pirinç pilavı için gerekli olan malzemeleri 
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Arpa şehriyeli pirinç pilavı tarifini yapmadan önce, iki bardak pirinci bol su ile yıkarız. Yıkadığımız pirinci ılık suda yarım saat bekletiriz. Bekleyen pirinçleri süzgeç yardımı ile süzerek suyundan arındırırız, bir kenarda bekletiriz. Daha sonra geniş bir tencereye sıvı yağ ve margarini ekleyerek, ocağın altını yakarız ısınan yağımıza bir bardak arpa şehriye ekleriz. Attığımız şehriyeleri iyice, rengi dönene kadar kavururuz. Kavrulan şehriyelerimizin üzerine kenarda bekleyen pirinçlerimizi ilave ederiz. İyice kavrulan arpa şehriyeli pirinçlerimize tavuk bulyon ve suyu da ilave ederek pişmeye bırakırız. Suyunu çekene kadar altı kısık bir ateşte yavaş yavaş pişiririz. Pişmiş olan arpa şehriyeli pirinç pilavını, demlenmesi için yarım saat bekletiriz. Demlenen pilavımızı güzel bir servis tabağı yardım ile servise hazır hale getiririz. Çocuklarımız ve misafirlerimiz için harika bir pilav tarifidir.

Afiyet olsun.
" } ] }